Heel De Wolden Groen

  1. Home
  2. >
  3. Veelgestelde vragen

Er komt een energieadviseur bij u langs die samen met u kijkt welke installatie nodig is. Op basis hiervan krijgt u een aanbod. Als u deelneemt bestellen wij de apparaten, regelen de installatie en zorgen wij dat uw apparaten goed werken.

De aanpak bestaat uit kierafdichten, plaatsen van een hybride warmtepomp naast uw verwarmingsketel en het plaatsen van zonnepanelen om de extra elektriciteitsvraag van de pomp op te vangen.

De kosten hiervoor zijn, afhankelijk van de situatie:

+ Investering €14.000 – €16,000 na aftrek van subsidie
+ Directe aanschaf of via voordelige lening die wij voor u aanvragen bij de overheid
Het financieel voordeel voor u:
+ een maandelijkse besparing van €30- €125
+ Dat betekent in 15 jaar een voordeel van €6000 – €23.000

  • Ja dat kan. U kunt zelf de betaling doen of wij zorgen voor de lening, waarbij de kosten voor rente en aflossing lager zijn dan de besparing op energie ( bij gelijk gebruik) Hierdoor ontstaat het voordeel dat beschreven staat bij “Wat kost het?”

Als u geïnteresseerd bent én lid wordt, dan krijgt u huisbezoek van Mees Romme of Johann van den Berg die samen met u uw wensen en mogelijkheden onderzoeken. Dat bezoek is gratis. Zij leggen u uit hoe het verdere verloop zal zijn. (Mocht er in uitzonderlijke situaties geen enkele mogelijkheid zijn, dan kan het lidmaatschap natuurlijk beëindigd worden)

De eerste woningen willen we in 204 verduurzamen. De eerste pilot start voorjaar 2024. We verwachten de tweede ronde te kunnen starten in de loop van 2024.

Door u aan te sluiten wordt u ontzorgd en profiteert u van gezamenlijke inkoop en expertise. Ook participeert u in het monitoren van resultaten, waarbij we waar mogelijk ondersteunen in optimalisatie van deze resultaten indien de 50% aardgas reductie niet wordt behaald.

Een warmtepomp maakt geluid, maar door goed te letten op de plaatsing heeft niemand hier last van. We letten vooral op het geluid van de buitenunit. De binnenunit maakt weinig geluid, meestal minder dan de cv-ketel die ernaast hangt. In de buitenunit zit een ventilator. Het geluid dat deze ventilator maakt, is te vergelijken met een draaiende airco. Ook zit er in de buitenunit een compressor. Deze compressor maakt het geluid dat lijkt op een brommende koelkast. Het geluid hangt ook af van de belasting van de warmtepomp. Het belangrijkste voor het voorkomen van geluidsoverlast is het kiezen van een goede locatie voor de buitenunit. Hier besteden wij veel aandacht aan. Daarnaast kunnen we de buitenunit op rubberen tegels zetten. Dat dempt de meeste trillingen. Ook Kunnen we een geluidsdempende kap over de buitenunit zetten.