Heel De Wolden Groen

  1. Home
  2. >
  3. Veelgestelde vragen

Er komt een energieadviseur bij u langs die samen met u kijkt welke installatie nodig is. Op basis hiervan krijgt u een aanbod. Als u deelneemt bestellen wij de apparaten, regelen de installatie en zorgen wij dat uw apparaten goed werken.

De aanpak bestaat uit kierafdichten, plaatsen van een hybride warmtepomp naast uw verwarmingsketel en het plaatsen van zonnepanelen om de extra elektriciteitsvraag van de pomp op te vangen. Als er geen plaats op uw dak is voor zonnepanelen dan regelen we een deelname in een groenstroomproject.

De kosten hangen af van uw situatie en we zijn nog aan het rekenen. In december 2022 weten we meer. Waarschijnlijk liggen de kosten tussen de 10.000 en 12.000 euro. U verdient dit binnen 8 jaar terug met de besparing op uw gasrekening. 

Ja dat kan. U kunt zelf de financiering regelen of dit laten doen. Want voor woningeigenaren die het bedrag voor het QuickFit pakket willen spreiden over meerdere jaren is er een Energie Service bedrijf dat de investering voorfinanciert. Deze deelnemers doen geen aanbetaling maar betalen in meerdere jaren de investering terug. Deze deelnemers zijn in die jaren een vergelijkbaar bedrag kwijt aan hun energie als in de situatie zonder QuickFit pakket. We zijn nog aan het uitzoeken of we een Energieservicebedrijf rendabel kunnen maken.

Wel hangt het van het netwerk in uw straat af of u de komende twee jaar of later aan de beurt bent. Als het netwerk in uw straat verzwaard moet worden, dan duurt het langer.

Wij houden u op de hoogte van het project.

Daarnaast gebruiken wij uw aanmelding om een overzicht te maken waar en hoeveel huiseigenaren mee willen doen. Dat overzicht hebben we nodig voor ons overleg met de gemeente en Enexis over eventuele verzwaring van het netwerk. Doordat u interesse toont start dit proces.

De eerste woningen willen we in 2023 verduurzamen. Afhankelijk van de aanmeldingen en de capaciteit van het netwerk wordt bekeken waar we zullen starten. Op sommige locaties zal het netwerk wellicht verzwaard moeten worden. Verder hangt het af van het aantal aanmeldingen. Als dat er veel zijn kan het iets langer duren.

Door u aan te sluiten wordt u ontzorgd en profiteert u van gezamenlijke inkoop en expertise. Ook participeert u in het monitoren van resultaten, waarbij we waar mogelijk ondersteunen in optimalisatie van deze resultaten indien de 50% aardgas reductie niet wordt behaald.

Een warmtepomp maakt geluid, maar door goed te letten op de plaatsing heeft niemand hier last van. We letten vooral op het geluid van de buitenunit. De binnenunit maakt weinig geluid, meestal minder dan de cv-ketel die ernaast hangt. In de buitenunit zit een ventilator. Het geluid dat deze ventilator maakt, is te vergelijken met een draaiende airco. Ook zit er in de buitenunit een compressor. Deze compressor maakt het geluid dat lijkt op een brommende koelkast. Het geluid hangt ook af van de belasting van de warmtepomp. Het belangrijkste voor het voorkomen van geluidsoverlast is het kiezen van een goede locatie voor de buitenunit. Hier besteden wij veel aandacht aan. Daarnaast kunnen we de buitenunit op rubberen tegels zetten. Dat dempt de meeste trillingen. Ook Kunnen we een geluidsdempende kap over de buitenunit zetten.