Heel De Wolden Groen

  1. Home
  2. >
  3. Nieuws
Krant artikel maart 2024

Subsidie voor Heel De Wolden Groen ontzorgt dertig huishoudens in energietransitie

Energiecoöperatie Heel De Wolden Groen heeft een subsidie van bijna 45.000 euro ontvangen van de gemeente De Wolden en N-TRA, de duurzame dochter van de RENDO-groep. Ze nemen beide de helft voor hun rekening. Daarmee kan dit voorjaar, na een lange voorbereiding, een begin worden gemaakt van de verduurzaming van dertig woningen in De Wolden.

Stock foto zonnepanelen.

We gaan van start met een pilot van 30 woningen in De Wolden

Dit voorjaar wil coöperatie HeelDeWoldenGroen van start gaan met het verduurzamen van 30 woningen in De wolden. Huiseigenaren die zich al hebben gemeld als belangstellende kunnen nu voor €50 lid worden van de coöperatie en krijgen dan binnenkort een deskundige energieadviseur op bezoek om een quick scan te doen in de woning. Hierbij gaat het om de vraag of de woning geschikt is om mee te doen in dit project. In de meeste gevallen zal dat zo zijn, maar zo niet, dan krijgt de eigenaar in ieder geval een rapport van de bevindingen met daarin een advies welke aanpak dan wel aan te bevelen is. Ook kan de adviseur u tips geven over kleine voordelige tips om alvast energie te besparen. Er zijn nog enkele mogelijkheden voor deelname aan de pilot. Huiseigenaren die zich hiervoor nog niet hebben aangemeld en toch nog graag mee willen doen, kunnen zich hier nog voor aanmelden via telefoonnummer 0528 – 52 21 94

pn26032020-Actium-de-Wijk1

Burgerinitiatief moet De Wolden verduurzamen: 'Mensen bereiken die niet gemotiveerd zijn'

De nieuwe energiecoöperatie ‘Heel De Wolden Groen’ staat in de startblokken om inwoners te interesseren voor het verduurzamen van hun woning. Iedereen kan meedoen, ook als men zelf geen budget heeft voor de aanschaf van zonnepanelen, een hybride warmtepomp en kierdichting, zo laten de bestuursleden Klaas Blanksma en Jacques de Jong weten.
Nieuws-burgerinitiatief-DVHN

Burgerinitiatief moet De Wolden verduurzamen: 'Mensen bereiken die niet gemotiveerd zijn'

Hoe verduurzaam je zoveel mogelijk woningen in een gemeente? In De Wolden denkt burgerinitiatief Heel De Wolden Groen daarop het antwoord te hebben: door regelwerk uit handen te nemen en samen in te kopen waardoor het goedkoper kan. Ook minder gemotiveerde mensen of mensen met een kleinere portemonnee moeten aanhaken.
warmtepomp

Huis verduurzamen zonder zorgen in de wolden

Je huis duurzaam maken vinden veel mensen knap ingewikkeld. Gemeente de Wolden maakt een plan om alle zorg weg te nemen. Klik op onderstaande button om het hele artikel te lezen op Dagblad van het Noorden.