Heel De Wolden Groen

  1. Home
  2. >
  3. Het project

Samen. Sneller. Minder aardgas

Een uniek project in Gemeente De Wolden! Na de gezamenlijke uitrol van glasvezel, slaan de inwoners nu de handen ineen om de éérste aardgasvrije gemeente van Nederland te worden.

Voor iedereen in De Wolden moet het met dit innovatieve project haalbaar en betaalbaar zijn om in de aankomende jaren over te stappen naar een hybride warmtepomp met zonnepanelen en kierafdichting. Hierdoor kan het aardgasverbruik per huishouden met minimaal 50% verminderd worden. De overgang naar groengas is daarna een (mogelijke) vervolgstap om tot een volledige aardgasvrije en ‘Heel De Wolden Groene situatie’ te komen.

Op weg naar duurzame energie, zonder fossiele brandstoffen!

Want alleen kom je ver, maar in De Wolden kom je verder.

Hoe werkt heel de wolden groen

De Coöperatie Heel de Wolden Groen biedt inwoners van Gemeente De Wolden een exclusieve optie om zich aan te sluiten bij het inwonersplatform om te profiteren van gezamenlijk voordeel:
  • De gezamenlijke inkoop van hybride warmtepompen en zonnepanele
  • De centrale inzet van onafhankelijke experts die op basis van úw woning met een passend systeemadvies komen
  • De centrale inzet van gespecialiseerde installateurs uit de eigen gemeente
  • Het centraal monitoren van de behaalde resultaten van alle woningen na installatie van de nieuwe systemen
  • Deelnemers worden volledig ontzorgd door de door ons speciaal hiervoor opgerichte Energieservice organisatie De Marke (ESO De Marke) die ons al het werk uit handen neemt

Heeft u de wens om deze overstap te maken en hierin ontzorgd te worden, met zekerheid van resultaat én tegen een betaalbare prijs? Meld u dan aan bij de coöperatie.

De Quickfit-methode

De Quick Fit Methode maakt gebruik van bewezen technieken en bestaat uit het toepassen van een hybride luchtwarmtepomp aangevuld met zonnepanelen en kierafdichting van de woning. Met deze methode is gebleken dat een reductie van het aardgasverbruik van 50% realiseerbaar is.

Het QuickFit Methode pakket van Heel de Wolden Groen bestaat uit: